Tudung pink jadi individu yang dicari sekarang. Sebabkan dia budak yang ambil kesempatan dtrajang sampai terpelanting

Viral video of media sosial yang menunjukkan sekumpulan individual mountain ga duh di perkarangan tempat letak kereta yang tidak diketahui punca sebenar kejadiannya. Namun jelas di situ, kesemua yang terbabit tidak memakai pelitup muka dan melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.

 

Menurut sumber, kejadian itu berkemungkinan berlaku di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Kempas Permai, Johor Bahru, semalam.

 

Berdasarkan video rakaman penduduk dari tingkat atas, individual-individu terbabit terdahulu dilihat saling berteng.kar sambil disaksikan beberapa penduduk lain termasuk kanak-kanak.

Bagaimanapun keadaan berubah menjadi pergadu.han setelah seorang wanita bertudung merah jambu datang dan terus memu kul salah seorang lelaki yang menyebabkan individual lain mengambil kesempatan untuk memu kul lelaki terbabit.

 

Akibatnya, kedua-dua pihak saling membalas puku lan dan kanak-kanak lain yang berada di tempat kejadian turut mengambil kesempatan memu kul man.gsa. Salah seorang kanak-kanak lelaki berbaju hitam ditera.jang tepat di bahagian dada sehingga terjat uh sebelum melarikan diri ke arah lain.

 

Dalam masa sama, ada beberapa lelaki cuba meleraikan kedua-dua pihak, tetapi mal angnya tidak berdaya kerana kedua-dua enggan berhenti.

 

Sementara itu di media sosial, rata-rata netizen menuding jari terhadap wanita bertudung merah jambu yang menjadi punca pergadu han tersebut.

 

“Baju putih tudung pink tu siapa? Bu ruknyalah perangai, jadi punca orang berbalah ke? Beria sangat ga sak orang. You can have your kena tera jang. Kecik-kecik dah bi adab, kalau ma ti orang yang dipu kul tu, tak pasal-pasal jadi pembu.nuh. Lepas your menan.gis,” kata Atty Azi.

 

Tudung pink yang mulakan dulu. Kalau masuk dalam lokap, jangan menan.gis ye makcik,” kata Ryzal.

 

Yang tudung pink tu elok check in balai. Pemula pergad uhan ficikal. PDRM tolong angkut semua yang terlibat terutamanya tudung pink. SOP pun dah tak tau ke mana. Dengan tak pakai mask, berga duh pulak tu. Secara automatic dah bersentvhan. Nanti kalau dah kena Covid-19, menyusahkan orang kat hospital pulak. Kecik-kecik tak nak ma ti, dah tua bangka menyusahkan orang pulak,” kata Muhammad Rashid.

 

Sumber: Info Roadblock JPJ/POLIS

 

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

 

Sumber : http://transformasi.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*