Aku dah fed up.. Setiap kali aku nk bsama isteri bg alasan malas mandi subuh. Suatu hari aku mula buat…

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum warga krt. Nama jangan share nanti naa. Saya nak kongsi kisah saya sendri untuk tengok pendapat nitizen, ke ramai juga yang ada masalah macam saya, juga untuk jadi panduan specialy pada wanita2 di luar sana tak lupa juga mudah mudahan istri saya juga nampk perkongsian ni. Masalah saya ialah nfsu, walaupun telah beberpa tahun berkawin dan dah ada 2 orang cahaya mata tapi masih juga kalau boleh nak sekali dua dalam sehari tu,

 

istri pula lebih selesa layan mata tido daripada cengkerama2 ni, dah tu bila tido tu memang susah la nak kejutkan, silap hari bulan boleh gduh kalau tak kena cara kejutkan,

 

Alhamdulillah saya masak dah bab tu, tapi bila dah bangun masalah lain pulak, banyak alasan akan di beri, malas nak mndi subuh2 badan masuk angin la,

 

kepala pening la maklum la mate dah lekat lah sebab nak smbung tido tu banyak je alasan, mula2 tu ye la tolak ansur tapi bila dah selalu kita tau la kan.

 

saya bukan lah nfsu teruk sangat, bila istri memang tak sihat, letih sangat ke saya tolak ansur juga, macam lepas bersalin dulu saya bagi istri sampai betul2 sihat dalu baru sera ng,

 

sampai lebih 100 hari tak salah saya, tapi yang pasti dia pun dah setuju la mase tu.. saya ni tau juga kesian kat bini, daripada saya keje fulltime sampai kerje sendiri saya sebab nak nak luangkan mase dengan anak bini lebih,

 

istri saya suri rumah sepnuh mase, saya pula buat physio terapi, dulu kerja kL saya walau pun pendapatan kerja situ lebih masyuk tapi saya pindah kaluar sebab cabaran kat situ tiggi dari aspek rupa,

 

alhamdulillah saya ni kira ok2 juga bukan nak angkat bakul ye cume nak tak press kenapa jadi bebanan sebab tu banyak je offer2 slalu masuk, bukan offer nak takat ngorat2 ye, ni offer yang ajak cengkerama2 teruih,

 

nak kata yang offer tak lawa tak juga, anak dara pun penah ajak, siap bawak mandi sesama, pgalaman2 yang memang..

 

kalau begitau kat member memang dorang akan cakap “pesal ko tak ngap je terus”,yang memang kalau iman tak cukup di dada memang tewas la jawapnya,

 

tapi alhamdulillah, saya slamat atas dasar agama dan setia pada istri tu, cewah gituw, kadang bukan sebab rupa, orang selalu senang dengn saya sebab santun,

 

memang bila saya bercakap saya sangat jaga apa yang keluar dari mulut untuk juga perasan dan saya juga memang peramah azali.

 

Ok smbung point utama, bab nfsu saya tu.kalau tak dan dengan istri memang saya susah nak lena kadang sampai ke siang tak lena2 sebab asyik dok ingat nak tuuu je,

 

ya Rabbi dia punya siksa tu tuhan je tahu, macam mase lapo nampak makanan depan mata tapi makanan tu pula yang tak nak kite makan dia..

 

Serius kadang sampai leleh air mata dok nahan perit tu, mane nak tahan otak tu dari fikir negative lagi, aduh..

 

istri2 luar sana tolong jangan buat laki korang macam ni, dah bincang dengan istri pun sebenarnya permsalahan ni, brkali-kali dah.

 

ok kejap pastu macamtu juga sudahnya, kene pulak puasa2 macam ni, kitorang tido pkul 10-12 macam tu, nak tu sebelm tido kena tido kan anak dulu,

 

dah anak tido mak anak pun tido skali, baru2 tido kita laki pun kesian la kat bini, lagipn memang mood swing baru nak lena dah kena kejut,

 

jadi saya ni pun tahan sejam 2 sambil scroll2 fb ke layan muvie ke, dah rase2 mata pedih2 tu ha mula la nak sera ng bini ni, nak tido trus tak boleh, susah, memang kalut dok ingat nak tuuu je,

 

bini pula bila kejut bangun dengn ayat “dari tadi tak nak, dah ngantuk baru cari orang” kadang d ikutkan dengan pelbagai ayat2 cinta lain,

 

kita punya on tu terus off bila kena leter, dengan eg0 fikir bini aku ni gantok gaban kot kata pegilah tidur balik, tapi Dalam hati hmm rase nak kawin lagi pun ada.

 

nak kata istri penat sangat saya kat rumah hari2 sebab keje free je, kalau bila ada pgilan je ble kata lagi banyak kerje2 rumah, jaga anak, kemas rumah, kadang saya masak kata tak rase la sebab tu, pasal kalau bab tuuu yang bukan jenis yang syok sendiri..

 

Sampai la ni, saya tak jumpa lagi jalan nak setel bende ni, kawin lagi je la kot, tapi tak kan kawin sebab tu je, adoi, so apa pandangan korang?

 

KISAH KE 2. Jangan nak salahkan aku menyondol suami kau, sebab kau tak pandai layan laki. Suami kau datang cari aku dan berkali kali terlanjur dengan aku sebab….

 

Hi admin, tolong postkan penulisan saya ni ye.. saya dah lama dah baca cerita dalam krt ni. Dan mostly prempuan yang berlagak baik dan suci ala2 malaaikat gitu kononnya merana ditinggalkan suami. Baru semalam saya baca cerita pasal bercrai ketika dalam pntang sebab suami cvrang dengan prempuan yang dikenalkan kawan suaminya. 0k saya bukan pompuan tu.

 

Tapi situasi kami sama. saya ni korang boleh gelar penyndol kalau belum tahu cerita sebenar. sebab kenapa? sebab saya pun rmpas suami orang. actually saya bukan rampas. tapi lelaki tu yang nak craikan bini dia untuk saya.

 

So salah saya jugak bila saya ok je bermadu tapi isteri pertama konon2 tak berkongsi. then suami dia lepaskan. dah single dia boleh kawin dengan saya. masih juga ada yang kecam.

 

Ok story saya, 7 bulan lepas saya dikenalkan oleh rakan sepejabat saya dengan kawan dia which is suami orang la. saya jenis open minded.plz la jangan munafik.

 

Kau nak jual mahal ke dekat lelaki yang boleh bahgiakn kau? masa korang single korang juga kan nak cari lelaki bekerjaya, berduit boleh cantikkan korang. so yes, saya jumpa lelaki tu. ya. suami orang.

 

Dia boleh kahwin lebih saya pun rela bermadu. saya memang tak kisah bermadu. buat apa suami setia konon2 kalau duit tarak, Kena lagi lelaki miskin buaya darat korang kecam jugak.

 

Lelaki yang saya dapat ni berduit. pakai BMW, kereta bukan sebuah. bisnes man. dia nak pasang banyak pompuan dia banyak duit ko sape nak membawang?

 

Ok lah, back to story, memang kami ni dah terlanjur sebelum kawin. memang diakui kesilapan tu. Tapi korang tau sebab apa lelaki tu cuurangi isteri dia? sebab isteri dia pregnant masa tu, orang pregnant macam mana nak puaskan bawah perut suami.

 

Bukan pikat perut je cik oi. bawah perut pun nak kena jaga. lelaki ni ada nfsu. bagi dia s3kks tu penting. dorang akan stress bila tak dapat benda tu. kita sebagai perempuan pun sama kan. tak payah nafikan itu semua lumrah.

 

Pada mulanya lelaki ni hanya becerita tentang isteri dia yang pregnant macam orang cacat langsung tak buat kerja. ko pregnant je bukan lumpuh.

 

Lepas tu laki bawa bersama ko kaku kata sebab penat dekat rumah seharian. hubungan suami isteri tu sejam ke ko nak malas sangat layan suami ko?

 

Lelaki ni selalu mengadu yang dia tak tau nak bawa diri ke mana bila isteri bersalin nanti. sebab dah la pregnant ni tak dapat puaskan dia. lagi2 lah bersalin tak boleh langsung.

 

So puan2 fkir la. tak payah nak salahkn suami 100%. selidiki juga kelemahan diri tu. pregnant jangan sampai mengabaikan suami. Dah suami cari lain ko pula meroyan dekat KRT mnta simpati.

 

Ingat kami nak sangat ke meny0nd0l? kami bukan meny0nd0l ye. Saya di jemput dalam hidup suami dia. suami dia perluukan saya. suami dia ceria bila bersama saya. sebab apa? sebab saya buat sehabis daya untuk puaskan dia.

 

Supaya dia tak cari lain. bukannya nak wrning suami hari2 jangan cari lain tanpa usaha. Lelaki ni n4fsu dia tak boleh nafikan. lelaki mana tak nak benda sedap? masih ada yang nak jadi munafik ke?

 

Kalau isteri ko dah beranak 5 6 orang, ko rasa ada nikmat lagi ke? isteri2 yang kadang2 pentingkan diri kata sayang suami tapi tak jaga diri sendiri kononnya jadi isteri yang jaga rumah tangga lagi penting dari jaga perut suami.

 

Hakikatnya lelaki cvrang sebab ss3kks. bukan sebab isteri tak buat kerja dekat rumah. Saya bukan bnci isteri2 yang tak nak dimadukan. tu hak korang. tapii plz jangan nak salahkan kita orang ni saja.

 

Laki tak kan cari barang sedap kalau barang ko sedap. Ko jaga barang. tak payah nak control suami kawan dengan sape2. klu dia puas dengan ko lalulah neelofa ke fazura ke dia tak kan pandang.

 

Inii klu b0dy dah l0ose. tut pn dah tak ada nikmat lalu la nenek kebayan pun suami ko akan bnkat nak try.

 

Ko jangan terlalu membab1kan kami golongan isteri kedua yang tak bermadu. Jatuh cinta tu bukan pilihan. korang pun pnah jatuh cinta kan. so fikir sendiri la.

Sekarang saya dan suami memang dah berkawin.

 

Memang diakui suami berrai semasa isteri dia berpantang sebab langsung tak boleh nak boleh layan suami asyik sibuk dengan anak dan kita kena pandai bahagikan masa ok.

 

Suami pun nak kena layan jugak.. Masa berpantang setiap hari laki dia tidur rumah saya, nampak tak macam mana tersiksanya b4tin dia. menahan nafsu. nasib baik ada saya. kalau tak, tak kan dia nak main dengan pel4cur yang tak dipastikan kesihatannya.

 

Lepas tu minta baik2 untuk kawin dengan laki dia supaya isteri dia pun tak lah tertanya tanya suami dia pergi mana dengan siapa. malas nak rahsia2. tapi isteri tu pula tak nak bermadu.

 

Konon rela tak dapat payung emas. mendapat la kena crai masa berpantang. Lelaki ni. ko jaga je bawa perut dia. dia puas dengan layanan atas katil ko lain hal belakang kira.

 

Jangan nak jadi munafik ye lelani sekalian. Sekian. semoga korang tak lagi nak salahkan peny0nd0l seratus peratus.

 

Ramai terkesan dgn perkongsian kisah kedua. Ini antara respon padu netizen

 

Siti Rodziah, Allah yg pegang hati kita.. Bila² masa je Allah boleh bolak balikkan hati sesiapa yg Allah kehendaki… Ingat.. Bila ko rasa ko bagus.. Satu hari ujian akan sampai masa tu.. Br ko tau langit tu tinggi atau rendah ya.

 

Hidup xyah nak riak sgt mcm ko bagus.. Kalau setakat br kawin setahun dua nak cite ko terbaik di rnjang.. Ko tgu 5 thn akan dtg.. Silap hb ko yg tinggalkan laki ko sbb laki ko dh tak bermaya tp ko masih nfsu kuda… Hambik.

 

Ummi Kaseh, Halah halahhh halahhh…. Bangganya kamu… Riaknya kamu… Anak da 5,6 xde nikmat lg??? Plsss laaaaaaaa… Saya anak da 5 … Jodoh baru dpt lelaki bujangggg cik kakk oiii…

 

Nampak x kat situ?? Xyah nak rampas laki org …. Ko anak dara tp x laku sbb mmg ko x laku dgn laki bujang .. Laki org je nak sbb ko murahhhh, Ko tggu ko plak dlm pantang…nak tgk ko koyak ke x nak layan nafsu laki ko tu cik kak oiii. Haihh ..buat tmbh dosa je ni…. Gerammm plak kite.

 

Liya Ghazali, Kifarah ade…amin…doa org teranaya tiada hijab.. 1 lagi bermadu dengan dimadukan rase xsame… ak tengok da..mcm mane isteri ke 2 dimadukan di beri madu dengan kewujudan isteri ke 3… air muka..

 

skit…mungkin mase tu si isteri ke 2 ne baru rase ap yg isteri 1st rase..and isteri 1st senyum puas… time by time .. org yg ckp xingt hukum kifarah neh hanya akan sedar selepas menerima ap yg dibuat nya kepada org lain.

 

Anis Man, Skg ni ko tgh bahagia makcik, sbb tu ko blh kekwat sgt pertikaikan org lain. Ko tggulah nnt bile satu² masalah dtg, baru mase tu ko sedor laki ko yg kaya tu satu sen pon xde gune. Klu bcakap tu jgn mendongak langit sgt.

 

Kite ni hdup ade peraturan, ade khifarah, ade dosa pahala. Jgn bongkak sgt plz. Tkut nnt ko kena lbh terok dr yg bekas bini laki ko kne. Hati²lah ye.. Allah sntiasa melihat.. good luck.

 

Basri Ramli, mungkin betul kot apa yg kau ckp.. tapi based on lelaki yg kau nakkan tu lah.. actually, ada je suami yang sangat bersyukur, dgn pengorbanan isteri mengandung, isteri pregnant 9 bulan bawa anak dlm perut, s3kks tak puas pun nak jadi isu?

 

Actually ramai suami yg reti bersyukur dgn keadaan isteri yg pregnant ni ye saudari.. mungkin type lelaki yg saudari pilih mmg type tak pernah cukup kot..

 

Lagipun ada duit en? bila tak bersyukur ni saudari, bagi dunia ni dalam tangan lelaki pun belum tentu cukup tau saudari. . jangan harini saudari cakap begini esok lusa kena batang hidung sendiri datang KRT mengadu suami itu lah ini pulak..

 

or mungkin saudari sendiri pun belum pernah rasa bawak anak dlm perut 9 bulan ke sana sini kot, so wajar dan senang lah untuk anda menilai isteri lelaki tu.

 

actually, perempuan mcm saudari lah boleh jadi makanan senang untuk lelaki type yang tak bersyukur atau pun berduit dan kau bangga? bangga dpt puaskan suami orang ya sis?

 

bertaubat lah saudari.. hidup atau kahwin berlandaskan nafsu takkan kemana saudari.. tadah mcm mna pun.. lawa mcm mna pun.. kalau lelaki tu mmg type tak bersyukur then there is no ending..

 

Hidup ni kalau tak bersyukur mmg tak guna saudari.. so saya ingatkan lagi ya.. ada banyak suami yang pandai bersyukur dan tak jadikan isu s3kss ni penyebab untuk cari perempuan lain mcm saudari ni.

 

Sumber IIUM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*