“Suami tahan 2 minit je”, Jande anak satu berani wasap minta lzin bermadu ini rupanya

Foto sekadar hiasan. Baca perlahan-lahan.
Semoga dapat pengajaran. Assalam semua. Suami aku cuurang dengan janda anak satu. Aku cuma tahu bila perempuan tu sendiri berani call dan wsap aku untuk izinkan suami nikah lagi. So tanya suami, die cakap ye.
Dia nal( nikah. Aku cakap bagi aku mase 3 hari untuk bersedia. 3 hari lepas tu,aku jumpe perempuan tu same2 dengan laki aku. Duduk semeja kat restoren mahal kalau 3 orang makan mau dekat rm200 kot aku rasa.
Laid aku ingat nak suai kenal agaknye,sengih2 bukan main amboi amb0i g4tal miang ko ye jantan bukan main lagi. Aku order air,order makan bagi depa perabih dulu biar kenyang terbelahak busung perut geram aku aih.
Habis makan,aku susun pinggan letak ketepi aku tanya perempuan tu,sungguh Ica ampa nak nikah dgn suami kami.
Dia angguk2 senyum simpul naahaiii amboi sutra hang nak amik laki kami,aku bawak keluar slip gaji laki aku,dok terang dah kat sana gaji berapa, pOtong itu ini tinggal rm800.
Aku bawak keluar pulak geran keta atas nama aku,surat rumah atas nama aku,motor pun atas nama aku aih. Laki aku xdak reta apa pun. Aku cakap agak2 ampa gaji rm800 ampa dapat apa?
Talc payah nak kata boleh ja hidup sebab dh cinta,dh sayang muhong aih. Tu pampers anak hang sapa nak beli? Nak suruh kami beli dah lah mmg kami bagi penerajang dual.
Bulan2 nak bagi ampa nafkah berapa gaji dia pun lepas ke tekak dia saja bagi kami pun takat rnn100,200 itu pun mintak semula tapi kot ampa redha dapat rnn10 ja tiap bulan ikutlah.
La ni ampa duk dua nah,pikir baik2 dulu nak kawin lagi ka xmao nih kami baru bukak pasal zahir,batin kami xbgtau lagi kot 2 minit ka tahan, sebulan sekali ja mampu tu ampa xtau lagi. Pikir elok2 nah,ni yg kami makan,ampa bayar.
Nak  balik ampa cari grab pasal kat luaq tu keta kami punya, ampa biasakan dari slang naik grab ka jalan kaki ka  merangkak ka nahh. Semoga berjaya aku kata kadepa dua, puas hati aku tengok laki aku dgn perempuan tu dari sengih merenyam jadi muka dua dua macam ayam tercekik jagung seketoi.
Aku balik tidur,esok bangun2 laki aku cakap dah xjadi nikah,dia mintak maaf teriak laa dia mintak ampun mintak nyawa tobat sampai syurga kata dia. Baru ada alai.
Perempuan tu pun duk wasap cakap xsanggup nak nikah dia tau dia salah mintak maaf puihh la hang.
Aku cakap kat laki aku,kalau lepas ni xsedar diri lagi aku framekan slip gaji dia tampai kat ruang tamu dapur toilet silap2 aku buat profile picture fb wsap semua baru padan muka hang.

Ramai terkesan dgn perkongsian ini. Apa reaksi warganet
Puteri Ain, Kalau brani bdpn senang la kan…ni duk sorok2 yg susah…lelaki ni bile kite ajar lagu tu bru paham…xsedar diri x mampu buat cara xmampu.
Nadia, biasa laki yg gatal ni,apa pon tadak, mujur lepas mkn mulut sendiri aja. sampah giila..tinggal aje laid talc guna, talc tau menghargai mcm tu.
Izza Arisha, Nasib baik dpt perampas yg sedar diri.. ada yg tue.. siap bg tau. Sy bnyk duit.x pandang harta.. kawin x bg nafkah kt sy pn x pe.. alahaii… 2 pasal yg laki t.gila2…impi hidup senang kot.. x pe lah.. klo dpt laki cm nie. Baik g minta tinggal je la.. biar la dia hidup ngn istana impian dia tue. Jauh mana bahagia.. hanya Maha Esa yg Maha Mengatur hidup hambaNya..
Emma Waniey, Org lelaki kna igt… perempuan yg keje tu sbb 2 perkara…1) meme dia puye hajat dr kecik nak keje(susah2 belajar takkn nk duk saje kan 2) yg ke 2 sbb laid dia x cukup bg mkn  ank bini….hehe… perempuan kt luar sna..x kira la janda ke bini org Ice ank dara ke…pikir dlu la ye …setuju sgt dgn sttmnt atas tu.
Abg Barun, Bini baik2,nnasih juga gatal jak kahwen,viral kan sekali nnuka org yg talc sedar diri tu.Bagi org perempuan kenal sikit muka dia.
Mohd Nizam, katalah dh pi bukak habis yg suami tu talc mampu.. tiba2 si janda kata.. dak aihh.. sy talc harap sesen pun duit abg.. arw4h suami saya tinggalkan duit dan harta berjuta.. sy yg akan tanggung abg dan akak sekeluarga.
Tiap2 bulan sy akan bagi akak 5k sebulan dan abg 5k sebulan asalkan akak sanggup berkongsi kasih dan saya buleh menumpang kasih pada abg.. sy cuma perluukan belaian dan kasih syg saja.. Mcm mana kalc.. kalau situasi jadi laguni.
Ros ana, Suh la dye cri lain 2 minit je pun nti Kna tngal jga suami tu.. Suh la seumur hidup dye cri pmpuan mana tau bole lebi dri 2 minit dye tngah berusaha tu hahaha apelah.
Kamil, Salute pada sis, dan dua org tu.. sy salute dorg sbb dorg brani jujur dgn sis, x buat secara diam2 kang silap ari bulan sis yg kena tanggung dorg dua tu nnti.. dan big salute pd sis yg pandai guna kesempatan yg sedia ada utk buktikan semuanya.
Azmi abdul, Part 2.. Selepas itu.. Si janda pun nnenunjuk kan payslip nya.. Wau.. Banyak 00000000 (mcm dlm lagu tu). Tak cukup dengan itu, si janda menunjukkan gran tanah kampung baru seluas 1/2 kannpung baru itu sendiri. Sekali lagi wauu.. Lalu si isteri meminta untuk berbincang Ig pada hari lain.. Jeng jeng jeng.
Wani Kamal, Time nk lepas tekak semua ayat manis mampu la itu la apa la, adoii aku yg laid ni pun talc gamak la nk mendua kan bini aku (kalau ada), kau talc pikir Ice perasaan bini kau, kau talc rasa ke bersalin tu mcm mana sksa nya ? nasihat aku satu ja, time kau s4kit kau tahu kekuatan kau di mana dan siapa yg akan bersama kau.
Cakap besar mampu, mampvs adalah, silap2 Iangsung tak jadi org, lupa kan jela niat tu, jg la yg dah sedia ada.. ikut nafsu semua mampu ye dak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*