Shuib Akhirnya Bersuara Apabila Syatilla Melvin Tawarkan Diri Nak Jadi Ibu Susuan Ayash Affan

BESAR tangg,ungjawab yang perlu d,ipikul pelawak Shuib Sepahtu sel,epas pemergian isterinya yang juga pen.yanyi Siti Sa.rah pada Isnin lalu.

Lebih pi.lu apabila meng,enangkan tugasnya un.tuk mem,besarkan empat or.ang cahaya mata yang masih kecil termasuk bayi pramatang Ayash Affan yang baru berusia 5 hari.

Ujar Shuib atau na,ma sebenarnya Shahmira Muhamad, 37, paling mem,bimb.angkan apabila memikirkan soal susu untuk bayi yang kini mas.ih dalam pemantauan di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM).

Namun, Shuib men,dedahkan dia banyak me,nerima taw.aran daripada rakan selebriti wanita termasuk pelakon Syatilla Melvin yang mahu menjadi ibu su.suan kepada anak keempatnya itu.

“Pagi tadi bangun tidur… termenung kejap. Terfikir kalau baby dah balik rumah, dia nak minum susu macam mana. Teringat kata-kata arwah… dia suruh saya yang jaga baby sebab tak nak bersengkang mata.

“Sebab tiga orang an.ak kami, dia yang ban,yak jaga. Masa itu terfikir kalau tak larat, dia masih ada. Tapi rupa-rupanya memang betul saya kena jaga seorang diri.

“Memang fasal susu ini buat saya termenung juga. Sebab sekarang doktor kata baby minum susu tepung tapi kalau ada susu ibu, boleh bawa ke hospital. Itu dah soalan cepumas… susu siapa pula nak bagi.

“Ramai orang yang tawar.kan termasuk Samtilla (Syatilla) pun ada. Apabila fikir balik, kena juga tahu orang itu minum apa… nanti jadi ibu susuan. Saya tak tahu sangat, nak kena tanya ustaz dahulu,” katanya kepada mStar.

Shuib berkata demik.ian pada majlis tahlil dan bacaan Yasin untuk Siti Sarah pada Rabu malam.

VIDEO

Majlis itu diketui oleh Fa.khrul UNIC dan bacaan doa daripada pendakwah Tarmizi Abdul Rahman diikuti tazkirah oleh Shahrizan.

Ia turut disertai rakan art.is seperti Zaina Zain, Hafizul Kamal, Sharnaaz Ahmad, Nabil Ahmad, Zizan Razak, Achey serta bapa Sarah iaitu Raissuddin Hamzah.

Sementara itu Shuib membe.ritahu dia belum berpeluang bertemu Ayash Affan memandangkan keadaan di PPUKM berisiko tinggi C0vld1.9.

“Sepatutnya hari ini dapat berj.umpa tapi tengahari tadi pengarah PPUKM hubungi saya beritahu kata dah berbincang dengan doktor lain… keadaan di sana tidak sesuai sebab risiko C0vld1.9 tinggi.

“Untuk leb.ih selamat, dia terpaksa t.unda lagi. Tapi dia tetap akan cuba dapatkan gambar dan video baby. Anak-anak pun dah tanya bila dapat tengok, saya lagi la nak tengok baby.

“Alhamdulillah keadaan dia stabil da.n berat dia pun dah lebih 1.8 kilogram. Cuma waktu sekarang tidak sesuai untuk ambil gambar, doktor bimbang saya akan sedih.

Shuib Mandikan Allahyarham Siti Sarah Selama 3 Bulan Setiap Hari

“Tapi doktor akan cuba untuk ambil gambar baby. Insya-Allah dalam sebulan lebih lagi, baby mungkin akan balik ke rumah,” ujarnya.

Siti Sarah, 37, menghembuskan nafas terakhir pada pukul 5.13 pagi Isnin di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur akibat Covid-19.

Allahyarham menjalani pembedahan bagi mengeluarkan bayi lelaki ketika kandungannya berusia lapan bulan pada 7 Ogos lalu.

Penyanyi lagu Kesetiaan itu selamat dikeb.umikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, Selangor pada kira-kira pukul 1.20 petang Isnin.

Allahyarham meningg.alkan empat ca.haya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pemantauan di PPUKM.

Sumber:MstarOnline

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*