Uncategorized

Syifa Melvin Habis RM12,800 Demi Rabun Mata

Pelakon dan usahawan kosmetik, Syifa Melvin berkongsi satu posting mengenai rawatan mata yang dilakukan bagi memulihkan penglihatannya yang r4bun baru-baru ini.

Perkara ini telah dikongs1 di laman Instagram dengan menceritakan peng4lam4n menj4lan1 raw4tan dipanggil Flap-Less iaitu seakan-akan pemb3d4han las1k itu yang b4rnilai RM12,800.

G3run tapi tak rasa apa2 pun

 

Difahamkan, pemilik nama Nur Syifa Athirah Amirol Melvin itu telah meng4lami m4salah r4bun mata selama hampir 15 tahun sebelum memilih untuk menjalani rawatan di pusat pakar mata milik penceramah terkenal iaitu Datuk Prof Dr. Muhaya Muhammad.

“Selama 27 tahun hidup harini adalah hari yang paling gerun sekali sebab pemb3d4han mata ialah benda pal1ng s3ram. Tapi untuk b3bas r4bun, Syifa b3ranikan diri ch3ck mata dan terus buat on the same day.

“Demi Allah tak rasa apa langsung. Sangat best, cepat. Enam je dah ok tak sil4u dan kabur. Prof sangat tenang, sangat baik. Alhamdulillah sangah indah ilmu Allah SWT, “ tulisnya di ruangan kapsyen.

Posting pelakon berusia 27 tahun itu dihujani kom3n pengikutnya yang turut gembira melihat Syifa kini b3bas daripada mas4lah r4bun selain berharap agar mereka juga diberi peluang untuk m3lakukan perk4ra sama.

Seronoknya! Dah lama teringin

Alhamdulillah, kalau ada rezeki nak juga

J4ga diri & mata elok2

H4rap ada rezeki lebih nak buat untuk an4k

Dengar macam g3run je, tapi katanya baik-baik sahaja. Wah lepas ini dah tak payah susah-susah payah pakai lens atau mencari cermin mata yang diletak mer4ta-rat4!

Sumber: Instagram Syifa Melvin , Kosmo! Online (Haryati Karim)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *