“Nak bangun tak mampu, sujud rasa nak m3layang..” Heliza Helmi dan adik p0sitif c0vid

Penyanyi Heliza Helmi memaklumkan dia dan adiknya, Hazwani Helmi p0sitif vlrus C0vid-19 pada November tahun lalu. Menerusi kemaskini akaun Instagramnya, Heliza memberitahu dia mengalami semua simpt0m berkaitan p4ndemik berb4haya itu.

“Alhamdulillah, perjalanan panjang Allah bagi… keluar rumah tinggalkan keluarga November 2020, 1 januari 2021 alhamdulillah akhirnya dapat kembali ke pangkuan keluarga.

“Satu pengalaman tak pernah rasa sebelum ini, s4kitt yang tak pernah rasa sebelum ini. Kakja dan Ika motivate each other.

“Dan benar, C0vid-19 is real. Almost semua simpt0m Allah bagi rasa.. alhamdulillah hari ni Allah masih pinjam ny4wa.

“Masa kena C0vid-19, nak bangun pun macam tak mampu sebenarnya. Nak sjud pun rasa macam mel4yang dah.

“Dalam keadaan rasa s4kit sangat @hazwanihelmi still kena attend kelas dan exam online. Moga Allah merahmati beliau amin,” kongsinya.

Dalam pada itu, tambah Heliza pengalamannya sebagai pes4kit C0vid-19 antara momen yang tidak dapat dilupakan.

“Kami melihat bagaimana setiap hari keluar masuk ambulans terlalu ker4p, pes4kit daftar terlalu ramai, frontliners pula macam tak pernah rehat.

“Setiap waktu akan ada annoucement. 2 pagi, 3 pagi 5 pagi.. kita kena sentiasa bersedia nama kita di panggil.

“Di situlah lagi jelas nampak bagaimana peng0rbanan frontliners terlalu besar.

“Siang malam mereka berjaga. Sungguh. Kami tak mampu balas jasa baik kalian,” tambahnya.

 

SUMBER

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*