“Dia Mana Mampu Jaga You, Cari La Orang Sama Level,”-Kata2 orang sebelum Kaka Azraff Berkahwin.

Suami kepada penyanyi, Kaka Azraff iaitu Adam Azriff mengakui dirinya pernah berasa tersinggung selepas kredibilitinya sebagai seorang ketua keluarga sering kali dipersoal terutamanya ketika sebelum dan baru berkahwin.

 

Jelas Adam, ramai yang beranggapan dirinya tidak layak untuk menjadi pasangan hidup buat Kaka dan hanya akan menyebabkan karier penyanyi tersebut merudum dikemudian hari.

“Fun fact ; sebelum kita berkhawin dan lepas baru baru khawin, ada segelintir orang dan beberapa pihak dalam industry yang pernah mengatakan banyak benda yang sangat menyakitkan hati dan mengecewakan.

 

“Di katakan kepada isteri ku dan sampai pada aku ; bunyi seperti ini ; ‘Kenapa khawin dengan dia? He is a nobody. Dia mana mampu jaga you.’ ‘Elok elok nama tengah naik dalam industry, kau nak khawin dengan dia. Cari la orang sama level. Confirm drop ni.’ ‘Are you sure he is good for you? Please think about your career.’,” tulisnya.

Luahan tersebut disuarakan oleh bapa kepada seorang anak itu menerusi sebuah hantaran yang dikongsikan di laman Instagram.

Katanya lagi, apabila dia mengetahui mengenai perkara tersebut, hatinya berasa remuk lebih-lebih lagi ketika memikirkan tentang perasaan isterinya yang harus berdepan dengan situasi berkenaan.

 

“Immidiately, my wife saw it on my face when i found out what was said, it broke me to pieces. Some of those words came from very close people. Told her im sorry, im sorry that she had to listen to all that. And i told her im sorry that i put her in that position. I broke down to tears.

 

“She hugged me and whispered “ill always choose you, no matter what.” From that day i knew, she is my ride or die partner for life. Tentang apa yang dikatakan, aku telan, aku pendam, tapi tak dendam. Aku redha, mungkin betul apa yang diaorang cakap pada masa itu, i am a nobody, aku memang mampu tak mampu pada masa itu,” katanya lagi.

Pada masa sama, Adam turut mendedahkan dirinya langsung tidak menyimpan dendam sebaliknya dia berjanji akan terus melakukan yang terbaik demi mengangkat martabat keluarganya

 

“Aku cakap kat diri sendiri, aku akan cuba yang terbaik untuk menaikkan martabat keluarga kita and to be there for her through everything good and bad inshallah. And alhamdulillah today we’re only stronger together, we fall harder and harder for each other day by day.

 

“We have a beautiful baby boy, and also a pretty golden trophy sitting on our shelf that i have to help dust off time to time.

“I will still keep silent and keep moving forward. Moral of the story, jodoh dan rezeki di tangan allah. Proud of you sayang ku @kakaazraff ❤️ #AJL35 #ajlgila #gilagang,” tulisnya.

 

Terdahulu, Adam dan Kaka telah pun mendirikan rumah tangga pada tanggal 14 Disember 2018.

 

Hasil perkongsian hidup, pasangan ini telah pun dikurniakan seorang cahaya mata lelaki yang diberi nama Aslam Adam yang lahir pada 11 Oktober 2019.

Sumber: Instagram Adam Azriff.

Via : https://www.mediahiburan.my/dia-mana-mampu-jaga-you-cari-la-orang-sama-level-kongsi-kisah-tanggapan-orang-suami-kaka-azraff-dedah-cerita-saat-baru-berkahwin/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*