Ini Hasil Titik Peluh, Tak Tidur Malam.. Fad Bocey Tayang Rumah Baru Semi D Tiga Tingkat

Pelawak Fad Bocey baru sahaja membeli sebuah rumah moden berkonsepkan semi-D untuk keselesaan keluarganya.

Momen indah itu turut dikongsikan di akaun Instagramnya beserta kapsyen.

Lalu, netizen turut gembira di atas kejayaan penyampai radio itu kerana mempunyai sikap yang bertanggungjawab dan penyayang kepada keluarga.

Di samping itu, Fad juga telah berkongsi video di Instagram Stories-nya.

” Alhamdulillah .impian kami bersama .hasil peluh menitik ,hasil tk tdo malam ,hasil kadang2 tk pkir makan sbb nk cri duit dan hasil kami tahan nafsu dri buang duit utk bnda tk berfaedah(tapi tdi dh buang duit sbb belikan fifa19)

” Tak semua tau pengorbanan daddy utk kami anak beranak .ni rezeki hayyan zayyan dan aminah .rumah yg mmg mommy impikan utk keselesaan anak2 mommy .mana tau satu hari nt mommy daddy tkda ,ni la tempat korang berlindung .daddy birthday mommy bulan 10 ,jangan ingat ni hadiah birthday eh.

fatiniaz1z fadbocey patut dah lama tk nmpk story masak2 sya. tkpe kite dah follow fad hhahahaha nti tkde idea nk masak bleh tgk ig fad..”

” azurajuni alhamdullilah..fad dan fimili. syukur pada Allah..Bila nak masuk rumah baru, Tahniah semoga terus dimurahkan rezeki Aamiin. doakan sy jugak yer dpt rasa..”

” cowaybysuezakaria Alhamdulillah dan tahniah..semoga ade rezki tuk kami jugak tuk memiliki rumah sendiri..”

” cintakhalilah tahniah..sentiasa ingat masa susah mahupun senang.. semoga kalian terus berbahagia.. Amin..”

” normahredzuan_ Klo hidup brjimat crmat nilr hsilnyaa..yg kta dptt..sbb kt bukn asal org kaya..krja yg kukuh utk mndapt smuanii…dlm hiduo skrggni rumahlrr aset yg pling pnting skli dri yg lainn2..”

Sebut saja nama Fad Bocey, pasti anda akan teringat tentang kumpulan lawak Bocey dan sabahatnya dalam kumpulan itu iaitu Acey dan Allahyrham Abam.

Meskipun kumpulan Bocey seakan tiada lagi seri selepas pmergian Abam, namun nama Fad dan Acey terus mekar dalam industri hiburan seni tanah air.

Tidak dinafikan Fad telah melangkah setapak lagi dalam dunia seni apabila ditawarkan untuk menjadi Penyampai Radio (DJ) untuk stesen radio popular tanahair, Era.FM.

Bermula dari program Bintang Mencari Bintang 2013 bersama Kumpulan Bocik sehinggalah mencapai kemuncak kejayaan apabila kumpulan Bocey berjaya memenangi Juara Maharaja Lawak Mega untuk 2 tahun berturut-turut iaitu tahun 2016 dan 2017. Wow hebat bukan?

Hasil dari kerja keras beliau dalam menempatkan nama bersaing dengan pelawak-pelawak hebat tanahair, Fad beberapa tahun lalu pernah berkongsi kisah beliau berjaya membeli rumah impian.

Menurut Fad, rumah moden berkonsepkan semi-D tiga tingkat itu dibeli untuk keselesaan keluarganya.

Momen indah itu turut dikongsikan di akaun Instagramnya pada 2018. Kisah ini dikongsikan sekali lagi untuk memberi suntikan semangat buat mereka diluar sana supaya terus gigih berusaha demi mengejar impian.

Di samping itu, selain berkongsi video, di bawah ini adalah perkongsian Fad di Instagram Stories-nya.

” Alhamdulillah, impian kami bersama.. hasil peluh menitik, hasil tak tidur malam, hasil kadang-kadang tak fikir makan sebab nak cari duit dan hasil kami tahan nfsu dari buang duit untuk benda tak berfaedah (tapi tadi dah buang duit sebab belikan fifa19)

” Tak semua tau pengorbanan daddy untuk kami anak-beranak, ini rezeki hayyan zayyan dan aminah. Rumah yang memang mommy impikan untuk keselesaan anak-anak mommy .

” Mana tau satu hari nanti mommy daddy dah tak ada , ini la tempat korang berlindung. Happuy birthday mommy bulan 10, jangan ingat ni hadiah birthday eh..” tulis Fad.

Sumber : https://thebolalive.com/impian-tercapai-fad/.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*