Isteri aku gmok, pngung mgerutu jauh beza dgn ex gf aku ank dh 3 pn lawa krus je

Foto sekadar hiasan.SALAM min. Apa nak buat kalau isteriku baru melahirkan satu anak, tetapi dah mula gmok. Paha dan punggung menggerutu, payu dara jatuh, yang itu (alat kelamin) l0ngg4r. Aku bukannya apa min, aku tak tahu dah nak buat apa. Aku suruh isteri aku diet, tetapi dia tak nak dengar.Semalam aku pergi Tesco, terjumpa dengan bekas kek4sih aku.

 

Sekarang dia berstatus janda anak tiga, suaminya dah meningg4l dunia.Fuhh lawa. Slim saja badannya.

 

Anak dah tiga tetapi badan boleh slim.Berbeza dengan isteri aku yang baru anak seorang sahaja, tetapi dah barai.

 

Serius aku sedih dan sampai sekarang aku teringat-ingat pada bekas kek4sih aku tu.

 

KISAH KE 2. Salam .saya dah berkahwin hampir 5 tahun .ada anak 2 dan sekarang tngh pregnant anak no 3 . Semalam saya dapat tau suami ada save nombor phone 1 prempuan ni .

 

saya cek kt phone tpi tkde mungkin dia dah delete .sbb sebelum ni saya tukar phone dengan dia .jadi saya tanya lah siapa perempuan tu dia kata kawan lama .

 

bergduh la malam tadi pasal dia seboleh boleh tknak bagi nombor perempuan tu .last2 sy mntk fb dia .husband keluar lepas bgi fb dia .

 

sy cek tengok ada no phone sebab prempuan tu bisnes online .sy baru nk save no dia tapi ada 2kali history call kt phone ni .(sebelum ni husband pakai) mana lah saya tak marah .

 

bertubi tubi kena tipu .lepas tu malam tu dah elok sebab sy malas nak gduh . Tengok esok pgi ada plak perempuan tu msj suami tnya kt mana .

 

Ya Allah ,isteri mana tak s4kit hati . Semalam dia ckp tkde msj .sebb semua dia dh delete . Bila dh bergduh besar baru dia ckp tu ex dia .yg putus dulu tanpa khabar berita .

 

Sy tnya apa motif ,benda bole mengoncangkan lgi rumahtangga ,kenapa nak amik risiko contact balik dgn dia .

 

bila sy tnya ada hati lgi ke dgn dia , suami jawab tak tau . H4ncur hati saya . Tolong saya ,bagi saya pandangan apa yg perlu saya buat untuk selamatkan rumahtangga ni .

 

Betul2 ujian ,mmg rumahtangga tngh ada masalah ,dtg pulak si ex yg dh 10 tahun hil4ng . Mohon doakan saya kuat .tolong bagi pandangan apa yg perlu sy buat.

 

KISAH KE 3. salam min, tolong hide profile. saya nak tanya. ada Instafamous ni sering ganggu husband saya. Dari awal perkahwinan hingga sekarang.

 

Walaupon husband dah block semua tetap dia cari. Pompuan tu ex dia. Tapi dah kahwin ada anak sorang. Dia sering ngadu dekat husband dia ada masalah dengan suami dia.

 

Jadi dia ajak husband saya kahwin. Masalahnya masing2 ada suami isteri dan anak. Tak berdosa ke buat mcm ni. Selama ni husband saya tak layan.

 

Tapi semalam kantoi dia kata gembira perempuan tu ajak dia kahwin. H4ncur hati saya min. Bila saya tanya dia mengaku.

 

Saja layan sebab nak projek katanya. Yelah, instafamous kan bnyk duit, jual produk. Tapi dia dah janji tak buat lagi. Masalahnya pompuan ni mcm keras kepala. Post2 pasal taknak give up.

 

Saya dah warning tapi dia lagi bangga sbb saya tergugat dgn perbuatan dia. Saya tak kerja duk rumah.

 

Mungkin ke saya ni hanya beban bagi husband saya kerana saya tak kerja. Saya tak berani ugut atau ckp lebih2 takut kena saman.

 

KISAH KE 4. Assalamualaikum.. Just nak luahkan perasaan.. Sblm nie sy ada cerita pasal ex wife suami sy yg selalu kacau sy dan suami.. Ok cerita dia mcm nie.. Suami sy dan ex wife dia nie..

 

Dorg cer4i talak 3 sebb tak sehaluan.. Dan lepas dorg cer4i.. Ex wife suami sy nie tak nak bg sijil nikah dorg dkt suami sy sebb ex wife dia tak nak khawin lain..

 

So suami sy takde sijil cer4i masa tu.. Lepas sy kenal dgn suami. N kitaorg plan nak khawin.. Sy suruh suami sy pergi ke rumah ex wife dia mintak sijil nikah tu dan baru laa ex wife dia nak bg..

 

So dah dpt sijil nikah tu baru boleh amek sijil cer4i sbb dorg cer4i dah lama n cer4i talak 3.. So masa nak daftar bpn tu tak boleh nak daftar bujung sbb suami sy tak dpt nak amek sijil cer4i masa tu gara2 ex wife dia pegang sijil nikah..

 

So smpai ke skrg yg bpn tu belom update kan tak boleh nak update baru kena guna yg lama.. Jadi untuk bpn ke dua nie ex wife dia meroyan takut sy makan duit dia..

 

Hello sy berkerja nak ada duit sendiri.. So tak perlu nak tuduh2 sy nak makan duit bpn yg tak seberapa tu..

 

Bukan nak berlagak tapi ex wife suami nie mcm batak duit pulak.. Pasal duit bpn smpai nak bergduh dgn sy..

 

Ex wife suami nie hari tu ada pm sy kt fb.. Dia pm sy cara biadab.. Tak ada adab salam apa tak bg terus terjah sy..

 

Lepas tu sy marah laa nak tinggalkan pesanan elok2 laa jgn laa biadab bg salam. Baru org tak marah..

 

Lepas tu dia up kt story fb dia cakap sy tuduh dia meroyan nak dekat suami sy.. Motif. Hello sy tak cakap pun mcm tu.. Sy cuma cakap dia meroyan nak duit bpn je..

 

Dah talak 3 buat apa sy nak cakap dia meroyan nak kt suami sy.. Pelik je laa org mcm nie.. Dorg nie cer4i bukan ada anak pun..

 

Cer4i sebb ex wife dia bnyk buat hal.. Sejenis tak percaya kan suami sendiri.. Smpai dah buat mesej copy WhatsApp copy pun masih tak percaya dkt suami sendiri..

 

Lepas tu perangai kurang ajar.. Langsung takde nak hormat org.. Sbb tu suami sy cer4i dia tiga kali.. Sbb dah bg peluang untuk dia berubah tapi tak berubah jugak.. Skrg dok k

 

Perkongsian kisah pertama daripada lelaki ini mendapat kec4man hebat daripada netizen. Ini antara pendapat netizen yang paling win.

 

MEMANGLAH bekas kek4sih kau lawa, suami dia dah meningg4l. Kau kena m4ti dulu baru isteri kau lawa balik.

 

Sebab suami tak guna macam kau inilah yang menyusahkan dan merosakkan badan isteri.

 

Perempuan kalau tak ada anak pun, tanpa suami tak guna, senang saja dia nak melawa. Apa dia makan, anak-anak semua ikut.

 

Tak payah nak ikut suami complaint ke, cerewet ke nak makan itu ini. Ikut dia nak diet macam mana.

 

Apa isteri minta tolong, anak-anak biasa patuh. Senang dia nak bersenam sekejap, buat facial ke, jaga badan elok-elok. Kalau ada suami.

 

Suami lagi bodoh tak guna dari anak-anak yang makin besar, makin belajar macam-macam.

 

Lelaki jenis tak guna bila dah jadi suami, semakin tua semakin bangang. Pinggan tak reti basuh, baju sendiri tak reti urus, tuala campak sana sini, hatta nak cedok nasi sendiri pun dah jadi terencat tak reti.

 

Itu belum lagi jenis pakej tak reti cari duit, makan duit isteri. Sebab itu kalau ikut graf saintifik berdasarkan pemerhatian persatuan bawang, makin tak guna seorang suami, makin selekehlah isteri dia.

 

Inferens dia sebab suami tak guna, perlu penjagaan seperti atuk nyanyuk, lagi menyusahkan dari menjaga budak cacat.

 

Jadi konklusinya, nak isteri lawa, kau sebagai suami kena menjadi seorang suami yang berguna dulu atau kau kena gantung diri kau di pokok ceri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*