Uncategorized

Instafamous Namakan Anak Baru Lahir Alva Velisa Dimar, Ramai Puji Uniknya Nama

Alva Velisa Dimar; demikian nama anak kedua pasangan Instafamous Adira Salahudi dan Ammar Azizan.

Pasangan yang menimang cahaya mata kedua itu dua hari lalu turut berkongsi teaser wajah puteri sulung mereka selain membuka akaun Instagram khas.

“Puteri nama Alva Velisa Dimar. Semoga jadi anak yang solehah dan menyenangkan mama papa yang sayang,” tulis Adira menerusi hantaran di Instagramnya baru-baru ini.

Selain dihujani ucapan tahniah, nama anak pasangan ini turut mendapat perhatian ramai dan memujinya unik.

“Unik betul nama dia tapi apa maksud Alva Velisa? Pertama kali dengar nama tu.

“Dalam bahasa Sepanyol, Alva bermaksud putih, bersih dan cerah.

“Alva pun dalam bahasa Arab bermaksud mengagumkan.

“Velisa tu macam satu perkataan yang baik, setia, cinta something like that.

“Asal maksud baik tak kisahlah nama dia India, nama orang putih, asal makna baik, baiklah tu,” komen pengguna di laman sosial Instagram baharu @alvadimar.

“Asal maksud baik tak kisahlah nama dia India, nama orang putih, asal makna baik, baiklah tu,” komen pengguna di laman sosial Instagram baharu @alvadimar.

Sehingga kini, akaun yang hanya dikemaskini dengan sekeping foto itu mengumpul lebih 80,000 pengikut.

Terdahulu, pasangan itu dikurniakan seorang cahaya mata lelaki Adam Arsel Dimar.

Pasangan itu mengejutkan ramai apabila mengumumkan sedang hamil ketika anak sulung mereka baru berusia 7 bulan.

 

Sumber :

 

Artikel Yang Berkaitan

Personaliti media sosial, Adira Salahudi umum hamil anak kedua selepas tujuh bulan baru melahirkan bayi sulungnya.

Menurut Adira berita itu tidak dapat disembunyikan lagi selepas ramai yang sudah mula meneka dan tertanya-tanya dengan perubahan fizikalnya.

“Alhamdulillah! Allah is the best of planners! Adira actually lama simpan rahsia ni dengan korang. Tapi followers I ni semua bijak bestari dah boleh teka.

“Sorry Adira cuma rasa nak diamkan dulu sebelum ni. Takut nanti korang mara.h Ammar. Eh! Memang patut kena m4rah pun! Haha.

“Jadi sekarang dah tak boleh simpan dah dan Adira rasa kena kongsi berita happy ni juga dengan korang. Sebab korang la yang selalu doa yang baik baik untuk I,” katanya.

Adira berkongsi perkara tersebut di akaun Instgaram miliknya.

Menerusi entri tersebut dia memuat naik fotonya yang sudah menampakan perutnya atau ‘baby bump’ bersama suami dan bayi lelakinya.

Tambah Adira lagi meskipun belum bersedia untuk menimang anak kedua nama dalam masa yang sama dia menganggap is rezeki yang tak diduga dari Tuhan.

“Kadang kadang kita doa minta Allah kurniakan rezeki untuk kita. Rezeki to pula ada pelbagai jenis rezeki, contohnya kesihatan, zuriat, wang ringgit dan macam-macam.
“Pernah dulu Adira tanya Allah kenapa Allah ambil ibu bapa saya ketika saya belum bersedia dan tak ada tempat bergantung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *