Jangan Sib0k Meniaga Semua Benda, Chef Wan Titip Pesan Makan Dalam Buat Aliff Syukri

Menurut Chef Wan, Aliff Syukri sepatutnya melantik seseorang untuk menjadi penasihat daripada segi makanan supaya is Iebih berkualiti.

Kata orang bila dah ada otak business, semua benda akan nampak sebagai pulangan yang besar walaupun hakikatnya tak semua yang dibuat akan menemui kejayaan.


Begitu juga apa yang dilakukan oleh usahawan yang turut sudah bergelar jutawan iaitu Dato’ Sri Aliff Syukri yang kini telah mula meniaga bermacam-macam.

Namun nampaknya kali ini, selaku seseorang yang arif dalam bidang masakan, Chef Wan tampil bersuara memberi pesanan pedas penuh nasihat kepada Aliff sendiri berkenaan kualiti makanan yang dikeluarkan oleh syarikatnya itu.

Menerusi posting di laman Instagram miliknya, Chef Wan turut memuat naik satu video pendek menunjukkan pelakon Sharnaaz Ahmad sedang membuat review berkenaan sup yang dijual di bawah nama syarikat Aliff Syukri.

Menurut Sharnaaz, rasa sup berkenaan tidak lah seperti yang digembar gemburkan selama ini kerana rasanya yang agak mengece.wakan.

Disebabkan itu, Chef Wan rasa terpanggil untuk memberi komen peribadinya berkenaan perkara tersebut.

Bagi Chef Wan, beliau mengharapkan agar suatu hari nanti Aliff Syukri dapat melantik seseorang yang lebih arif dalam bidang masakan supaya setiap produk yang dikeluarkan olehnya itu Iebih berkualiti.

“Tu la orang nak berniaga makananan pun kau nak juga jual makanan bukan tak holeh kena berhati hatinlika tak pandai masak kena la pi belajar masak betul2 jika tidak as usahawan dan jutawan yang pakai jam berlian tangan sekali 2 ke tiga ini pergi la invest and engaged the right people to assist his food business.”

Alamak, kalau Chef Wan sendiri dah komen macam to nampaknya Aliff Syukri kena lah buat sesuatu untuk memperbaiki kualiti jadi Iebih baik kan?

Sebelum perniagaan makanan itu gulung tikar dan alami kerugian, ada baiknya jika diperbaiki dari segi rasa memandangkan sudah ramai yang memberi feedbacksama seperti itu.

 

Sumber : hotfm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*