Siti Sarah Akui Takvt Kes Tertukar Bayi Jadi Pada Diri Sendiri…

Ada terbaca kes baharu yang berlaku di mana pasangan suami isteri berdepan detik cemas apabila menyedari bayi mereka yang baru dilahirkan tertukar dengan bayi lain? Rasanya kes ini memang antara kes yang ditakuvti oleh semua kaum ibu bapa, lagi-lagi yang baru nak menimang anak pertama.

Antara yang menzahirkan ketakutan terhadap kejadian seperti ini adalah penyanyi Siti Sarah Raisuddin, apabila dia menyatakan berasa seriau dan f0bia bila baca kes tersebut.

Bukannya apa, kata Siti Sarah sekarang dia sedang sarat mengandung, jadi adalah juga rasa takvt tu.

Memang kejadian seperti ini salin tak tumpah dengan babak dalam sinetron Indonesia, cerita Puteri Yang Ditukar. Tapi kes yang ini betul-betul terjadi.

“Sarah yang baca cerita ni bukan setakat seriau, f0bia pun ada,” ujar Siti Sarah mengenangkan kes tersebut.

Tambah Sarah lagi, dia berharap kejadian ini menjadi pengajaran buat kita semua dan merasakan kecualan seperti ini tdak patut terjadi.

Kata Sarah, is melibatkan masa depan, darah daging dan macam-macam lagi. Sementara itu, Sarah juga turut mendoakan kedua-dua keluarga yang terlibat itu dimudahkan urusan.

Bagi Usahawan dalam talian Siti Suriani Wahiddin, 23 tahun, yang terlibat dengan kes tersebut, dia kecewa dengan tindakan tidak bertanggungjawab pihak hospital yang menyerahkan bayinya kepada pasangan lain tanpa membuat pemeriksaan teliti.

Sementara itu, usahawan Diana Hanani Abdullah, 23 tahun, turut kecewa dengan insiden itu yang menyebabkan emosinya terganggu.

Mereka berdua dilaporkan bersetuju untuk ambil tindakan undang-undang atas kecualan yang berlaku.

 

Sumber :https://www.koolfm.com.my/koolhiburan-bukan-setakat-seriau-fobia-pun-ada-siti-sarah-akui-takut-kes-tertukar-bayi-jadi-pada-diri-sendiri/

 

Sebelum ini

 

Pengasas K0smetik Terkenal Siti Jamumall Tertukar Anak, Beliau K0ngsi Detlk-Detlk Cemas

Kuala Lumpur: Usahawan dalam talian, Siti Suriani Wahiddin atau lebih dikenali sebagai Siti Jamumall dan suaminya berdepan saat menc.emaskan apabila menyedari bayi mereka yang baru dilahirkan tertukar dengan bayi lain, hari ini.

 

Kejad.ian itu dikongsikan beliau melalui satu perkongsian di Facebook (FB) Live bermula 7.40 malam tadi.

 

Siti Suriani berkata, beliau melahirkan bayi lelaki di sebuah h.ospital swasta di Shah Alam, awal pagi semalam dan pihak h.ospital membenarkan beliau serta bayinya pulang ke rumah, hari ini.

Bagaimanapun, beliau menyedari bayi itu bukan anak mereka ketika suaminya yang mahu mem.otong tanda nama pada kaki bayi itu mendapati ia milik wanita lain yang dipercayai turut melahirkan bayi di h.ospital sama.

 

“Saya g.ementar dan terk.ejut selepas melihat tanda nama wanita lain sebagai ibu bayi itu yang diletakkan di kakinya. Saya tidak pasti bagaimana keja.dian tertukar anak ini boleh berlaku.

 

“Pada tanda nama di kaki bayi itu, tertera nama ibunya dan waktu dilahirkan iaitu 3.02 petang 10 Jun (Khamis) sedangkan saya melahirkan anak pada semalam pada jam 2.30 pagi,” katanya.

 

Sebaik menyedari perkara itu, Siti Suriani berkata, beliau dan suami terus menghubungi pihak h.ospital untuk memaklumkan perkara berkenaan.

“Jika suami tidak menyedari nama ibu pada tanda nama itu, sampai bila-bila kami menyangka dia anak kami walaupun terdetik di hati saya wajah bayi ini berbeza,” katanya.

 

Difahamkan, Siti Suriani melahirkan bayi lelaki kira-kira 2.30 pagi semalam yang juga anak keduanya selepas berkahwin pada April 2019 pada usia 19 tahun.

 

Menerusi perkongsian FB Live itu, Siti Suriani yang turut dikenali sebagai Siti Pok Pek turut membuat penstriman secara live perjalanan beliau bersama suami dan bapa mentuanya ke h.ospital untuk memulangkan semula bayi dalam jagaannya dan mengambil bayinya semula.

 

Sebaik sampai, suami dan bapa mentuanya bertemu pihak h.ospital yang kemudian mengesahkan bayi itu tertukar.

 

Siti Suriani yang menunggu dalam kenderaan sempat dimaklumkan oleh suaminya yang bayi mereka berada di h.ospital sebelum penstriman live itu terhenti selepas hampir sejam 49 minit bersiaran.

 

Video rakaman FB Live berkenaan mendapat 1.3 j.uta tontonan dengan 40,000 tanda reaksi, 56,000 komen dan dikongsi 37,000 kali.

Menerusi ruangan komen, kebanyakan netizen memberi s.emangat kepada Siti Suriani menghadapi detik c.emas itu, selain ada yang mencadangkan beliau mengambil ti.ndakan u.ndang-u.ndang ke atas pihak h.ospital kerana c.uai.

 

Selain itu, ada juga memintanya terus berhubung dengan keluarga bayi yang tersa.lah diberikan kepadanya itu kerana beliau sudah menjadi ibu susuan bayi berkenaan.

 

Mesej Dengan Ibu Yang Tertukar

Malam ni mesej dengan ibu yg bayi kami tertukar.. Anak siti dis.charge tk smpai berapa jam. Baru lahir 2.36am lepastu tghri dh dibawa keluar. Tk thu la sama ada baby dh ambil inje.ction atau belom.

 

Ke.sian juga pada puan Diana ni, suami dia bagitahu dah lewat malam ni pun tak boleh tidur teringat kan baby siti putra Aiman Zhafran yang dia dah jaga 2 hari menangis je time nak susu kan anak.

Berdasarkan FB Live terbarunya malam ini, Siti Suriani memaklumkan beliau sudah menemui bayinya itu.

 

Kredit : HMetro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*