“Mata ketumbit pun nampak cantik” Fazura Terima Banyak Petua Dari Peminat

Aktres jelita Nur Fazura mencuri perhatian ramai apabila tannpil melakukan ‘live’ di Instagrannnya dengan nnasalah ketumbit iaitu bengkak di bahagian mata sebelah kanan.


Menerusi lannan sosial tersebut, Fazura yang bersiaran `live’ selanna hampir satu jam itu kelihatan ayu mengenakan hijab berwarna hijau lembut sambil mengajak pengikutnya berborak.

“59 mins. Thank you Iayan Faz borak entah apa tadi. Love you,” tulis Faz ni ruangan kapsyen.

Menerusi ruangan ‘live’ itu juga, Faz turut berkongsi keletah anaknya Nur Fatima Aisya, 9 bulan, yang semakin bijak.


Sementara itu di ruangan komen, ramai wargamaya yang berkongsi petua cara untuk mengurangkan bengkak ketumbit pada mata.

Pada masa yang soma, ada juga yang turut memuji penampilan cantik Fazura berhijab walaupun dengan sebelah matanya bengkak.

“Petua orang-orang tua, jika ketumbit di mata letak air susu badan kat mata tu, insyallah baik,” kata seorang wargamaya.

“Mato bengkak ke tu? Tak nampak macam bengkak pun, nampak cantik je,” komen seorang wargamaya.
“Ada ketumbit pun lawa ni, soya hanyalah potato,” puji seorang wargamaya.

“My daughter pun kena ketumbit jugak. Pegi klinik, doc bagi antibiotik, ubat bengkak dan ubat titis sampai dua,” luah seorang wargamaya.

“Mata ketumbit pun nampak cantik sangat ni, suka tengok kak Faz la,” usik seorang wargamaya.

“Ketumbit ke? Ada cara untuk cepat balk. Faz ambit benang jahitan, ikat pada jari manis macam cincin tu, baca selawat 3x.

Kalau mata yang kena tu kanan, ikat pada jari manis kiri. Insyallah, berkesan.

Bila dah balk, buang benang tu,” kongsi seorang wargamaya lagi.

Sehingga kini, siaran ‘live’ tersebut telah menerima lebih 200,000 tontonan daripada pengikutnya.

Sumber : Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*