Gara-gara Daiyan Trisha ramai nak tukar lokasi cucvk vaksln di PPV UKM

Daiyan Trisha gembira jika khidmatnya sebagai sukarelawan mampu mengajak lebih ramai masyarakat mengambil vaksln.

TEMPOH l0ckd0wn yang berpanjangan nampaknya membuka ruang kepada lebih ramai selebriti tempatan untuk menyumbang tenaga sebagai sukarelawan Program Im.unlsasl C0vldl9 Kebangsaan (PICK).

Terbaharu pelakon Daiyan Trisha menjadi tumpuan netizen selepas berkongsi aktiviti hujung minggunya di media sosial apabila menjadi sukarelawan di Pusat Pemberian Vaksln (PPV) di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

Menyedari hal itu, para peminat aktres tersebut dilihat semakin tdak sabar untuk mendapatkan sun.tikan vaksln masing-masing dengan ada yang turut berharap agar diberi peluang untuk menukar lokasi bahan pelali berkenaan.

“Alaaa nak cucuk vaksln kat UKM la mcm ni.

“Macam mana nak request tukar venue for second d0se? Hahahaha.

Perkongsian Daiyan di Instagram miliknya.

“Yay Daiyan kat UKM, Cantik Makin ramai la orang daftar vaksln lepas ni. Kalau macam ni hari-hari aku nak vaksln,” demikian antara komen lucu netizen.

Mengulas mengenai reaksi lucu itu, Daiyan atau nama sebenarnya Daiyan Trisha Mohd Nasaruddin, 28, berkata dia tidak menyangka menerima respons yang positif daripada netizen.

Ujar Daiyan sudah lama dia menyimpan hasrat untuk menyertai inisiatif Malaysia Vacclne Support Volunteers (MyVac) bagi membantu petugas barisan hadapan.

“Kelakar juga apabila baca komen-komen netizen, namun hakikatnya sebelum saya sertai sebagai sukarelawan pun sudah ramai yang ada kesedaran nak ambit vaksln.

“Tapi mungkin belum berkesempatan dan masih menunggu panggilan di aplikasi MySejahtera. Apabila saya join mungkin is boleh beri lebih kesedaran kepada orang ramai.

“Kalau mereka jadi lebih bersemangat nak datang ambil vaksln kerana Daiyan kat sana… kira bagus la. Sekurang-kurangnya dapat menyeru rakyat Malaysia untuk ambil vaksln. Alhamdulillah jika itu dapat membantu,” katanyanya kepada mStar.

Menurut Daiyan, tujuannya menyertai sukarelawan MyVac adalah untuk memberi kesedaran kepada rakyat Malaysia tentang pentingnya pengambilan vaksln.

Daiyan ingin memberi kesedaran berhubung vaksln kepada orang ramai.

Dia yakin pengambilan vaksln boleh mence.gah jangkltan C0vldl9 serta berupaya memulihkan ekonomi negara.

“Sebelum ini pun memang saya dah selalu share dekat Twitter untuk ajak orang pergi vaksln, agak aktif la.

“vaksln sangat penting. Lagi ramai orang ambil vaksln, lagi cepat kita boleh kembali kepada kehidupan normal.

“Tolong dapatkan vaksln dengan segera sebab sangat penting untuk memulihkan negara dan ekonomi,” katanya.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*