Cik B tak berapa okey lagi

Kisah tentang Dato Seri Vida mahu menamatkan zaman single dengan pemuda bernama Ahmad Iqbal dah banyak dipaparkan di portal dan juga media-media.
Cerita antara mereka berdua ini khabarnya semakin serius dan menerusi satu video terbaru semalam, Iqbal memberi signal mereka berdua akan berkahwin pada hujung tahun ini iaitu sekitar bulan Disember tahun 2021.
Ramai yang memang tak sabar nak tahu kisah selanjutnya antara kedua-dua personality yang amat terkenal ini namun ramai juga yang tertanya-tanya apa pula perasaan anak-anak Dato Seri Vida.
Persoalan ini turut diajukan oleh Datuk Seri Aliff Syukri kepada Dato Seri Vida semalam ketika sesi live. “Cik B macam mana, okey tak?”
“Cik B tak berapa okey lagi, kena perlahan-perlahan.” Jawab Dato Seri Vida di atas pertanyaan Aliff Syukri.
Aliff Syukri kemudian berkata dia berdoa agar Cik B akan dapat menerima kehadiran suami baru DS Vida kelak.
“Yeke, adatlah. Takpelah. Apa orang kata, kan DS Vida dah lama single. DS Vida pun manjakan dia. Kalau ada suami baru, nanti dia rasa kurang kasih sayang pulak.”
“Harap-harap Cik B dapatlah menerimanya. Cik B pun dah besar dah matang. Macam saya pun dengan parents dulu ada history yang sama. Satu hari nanti pun dia akan kahwin.”
“Mungkin dia akan rasa tergugat. Tapi dia kena accept lah, wife perlukan husband dan husband perlukan wife.”
“Takpe nanti Dato Seri Vida bawa Cik B jumpa saya. Boleh saya sembang-sembang dengan dia.”
“Bagi saya lah, majority anak-anak pun memang tak suka kalau parents kahwin lain. Kalau boleh dia nak, bapa kahwin dengan mak semula, itu standard.”
Dato Aliff Syukri juga ada memberi pendapat bahawa untuk berkahwin lagi, ianya memang keputusan yang sukar untuk seseorang itu lakukan.
“For me it’s very hard untuk buat sebarang keputusan. Nampak senang tapi memang susah. Sebenarnya ni saya cakap bukan tentang DS Vida saja. Memang sukar nak cari pasangan hidup yang betul-betul susah dan senang, yang ikhlas dan setia.”
Sebelum ini, DS Vida turut upload semula satu entry dari portal hiburan yang bertanya adakah Cik B dah sedia menerima bapa tiri.
Diruangan komen ramai yang memberi pandangan masing-masing tentang Cik B dan kisah Dato Seri Vida dengan Ahmad Iqbal.
DS Vida, Iqbal nikah bulan 12, hantaran RM100ribu?
Semalam ada satu sesi live oleh ahli perniagaan, Dato Seri Vida berkaitan dengan kisah sensainya dengan bekas pembantu peribadi bernama Ahmad Iqbal.
Mulanya Dato Seri Vida telah berniaga barang-barang perniagaannya seperti minyak wangi dan juga Quran, kemudian dah masuk pula bab peribadinya.
Antara yang dibincangkan ialah tarikh pernikahan antara Dato Seri Vida dan juga Iqbal.
Apabila di tanya bilakah tarikh perkahwinan yang dirancang, Iqbal sendiri menulis komen dan komen berkenaan telah di pinned. Ini tulis Iqbal: “Bulan 12.”
Ianya kemudian menerima respon yang baik dari para peminatnya yang turut memberi cadangan tarikh dengan nombor yang menarik seperti 12/12, dan juga 21/12/21.
Selain itu, rakannya Dato Seri Aliff Syukri turut masuk ke sesi live berkenaan dan bertanya berapakah hantaran dari Iqbal.
“Berapa hantaran cepat cakap, dapat pakej, semua dapat kat DS Vida. Cantik, gebu. Dapat minyak wangi, tokey emas, untunglah Iqbal.”
Kemudian Dato Seri Vida menjawab kembali: “Ha tanya netizen, berapa nak letak hantaran. Ha RM100 ribu dia cakap.”
Aliff Syukri juga ada berkata tentang tarikh pernikahan DS Vida: “Bagi saya jangan tunggu lama-lama buat ramai tertunggu, kalau lambat, nanti susah nak pregnant macam mana.”
Dato Seri Vida tidak bercakap lebih lanjut tentang hal ini namun berterima kasih dengan komen-komen yang telah mendoakan dirinya dan juga Iqbal.
“Banyak yang dah ucap tahniah secara advance, terima kasih sangat dan hanya Tuhan yang dengar dan makbulkan semua doa itu, ya kita nak kaya dunia dan juga di akhirat.”
“Syukur Alhamdulillah, di dunia ini doa amat penting. Ikhlas daripada hati semua orang, dan ada yang cakap mahu Datuk dapat anak kembar, walaupun saya rasa ianya macam mustahil. Tapi kalau Allah kata kun insyaAllah akan jadi.”
Dalam sesi live itu Datuk Seri Aliff Syukri turut menawarkan diri nak jadi ketua rombongan bagi pihak Datuk Seri Vida ketika rombongan Iqbal tiba.
Sumber News Tel
Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Teh Tarik Kaw

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*