Vida Puji Gambar Shulb Dgn AyashAffan, Tlba Tlba Masuk Satu K0men Masuk Buat RamaiTerhibur

PETALING JAYA – Hampir sebulan berada dalam wad, anak bongsu pelawak Shuib Sepahtu bersama Allahyarham Siti Sarah, Ayash Affan akhirnya dibenarkan pulang ke rumah hari ini.

Lebih manis, berita tersebut diterimanya sehari sebelum hari ulang tahun isterinya yang ke-37 esok.

“Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar. Hadiah hari jadi ibu esok 15 September. Allah hadiahkan kepulangan Ayash Affan hari ini, syukur Ya Allah. Terima kasih kepada yang mendoakan kesihatan Ayash,” tulisya dalam InstaStory sebentar tadi.

Terdahulu, Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, 37, berkongsi berita gembira apabila dibenarkan bertemu dan meluangkan masa selama tiga jam dengan Ayash selepas sebulan bayi itu dilahirkan di H.ospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Cheras, Kuala Lumpur.

Lebih menyentuh hati apabila Shuib memaklumkan hari ini merupakan hari dan kali pertama dia bakal melihat dan menyentuh Ayash Affan yang kini sudah berusia 39 hari. Tak dapat dibayangkan betapa gembiranya hati Shuib dan keluarga apabila bakal menyambut kepulangan insan tercinta ke rumah.

Alhamdulillah, di hari kelahiran, Allah SWT hadiahkan berita gembira. Esok (hari ini) dah boleh ke hospital tengok Ayash Affan. Esok (hari ini) akan jadi hari pertama melihat dan menyentuh Ayash Affan.

Menerusi posting terbaru, Shuib mengenang kembali kata-kata dan pesanan yang pernah disampaikan Allahyarham Siti Sarah kepadanya. Allahyarham pernah meminta Shuib menjaga anak keempat mereka ini dengan baik.

Masih ingat lagi ibu selalu cakap benda yang sama berulang kali ‘Baby yang ke-4 ni you jaga dia tau, you jaga dia tau, you jaga ok.’
InsyaAllah sayang, I akan jaga dia macam mana I jaga you sampai lah dia jadi anak yang soleh. Anak yang akan menjadi kebanggaan you dunia akhirat. Anak yang selalu dekat dengan Allah. Cuma I mohon you doakan I, perjalanan I masih jauh. Doakan I selalu kuat. I love you sayang.

Pada 25 Ogos lalu melaporkan Shuib memberitahu Ayash yang lahir pram.atang pada 6 Ogos lalu sudah dikeluarkan daripada ink.ubator di HCTM UKM dan dijangka dibenarkan dibawa pulang sekitar bulan ini.

Selain itu, Ayash juga telah diberi susu daripada ibu susuannya iaitu sepupu Shuib sendiri.

Ayash dilahirkan secara pembedahan tiga hari sebelum Siti Sarah menghembuskan nafas terakhir pada 9 Ogos lalu akibat C0vid 19.

Dalam pada itu, Shuib turut menyifatkan ulang tahun ke-37 tahun ini sebagai tarikh yang luar biasa biarpun sambutannya tidak seperti tahun-tahun sebelum yang diraikan bersama Siti Sarah memandangkan tarikh kelahiran mereka hanya berselang tiga hari, Shuib pada 12 September manakala Sarah 15 September.

Syukur Ya Allah

Syukur Ya Allah,Besok Birthday Ibu(15/9) Allah hadiahkan kepulangan AYASH AFFAN harini,InsyaAllah kjp lagi dah boleh balik dah,,,Allahuakbar,,,Terima kasih semua mendoakan kesejahteraan Anak soleh ini,,,Terima kasih semua,,,SYUKUR YA ALLAH diatas RAHMAT MU.

Shuib dan Sarah yang mendirikan rumah tangga pada 26 Februari 2011 dikuniakan tiga lagi cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.

DS Vida Tinggalkan Satu Komen

G.osip cinta membabitkan usahawan k.osmetik Datuk Seri Vida dengan bekas pembantu peribadi iaitu Ahmad Iqbal Zulkefli terus menarik minat netizen di laman sosial.

Sehinggakan satu komen yang ditinggalkan beliau di laman sosial shuib turut menarik perhatian netizen untuk meninggalkan komen gurauan.

Ayash Affan sangat comel, kuat minum susu – Shuib

BIARPUN tidak dapat meraikan sambutan ulang tahun kelahirannya bersama isteri tercinta seperti tahun-tahun sebelum ini, pelawak terkenal, Shuib menerima ‘hadiah’ bermakna apabila akhirnya dapat berjumpa dan meluangkan masa selama tiga jam bersama anak bongsunya, Ayash Affan hari ini.

Malah, Shuib menganggap pertemuan itu sebagai satu nikmat yang dianggap cukup indah dan bermakna bersempena hari lahirnya yang disambut pada tanggal 12 September.

“Suhanallah. Alhamdulillah, Allahuakbar. Nikmat yang cukup indah bila dapat luangkan masa tiga jam dengan Ayash Affan. Syukur,” ujarnya.

Kongsi pemilik nama lengkap Shahmira Muhamad, 37, itu lagi, anak bongsunya itu kini berada dalam keadaan sihat dengan berat badan mencecah 2.6 kilogram.

Malah bayi itu turut didakwa kuat meminum susu dan dikurniakan wajah yang sangat comel.

“Alhamdulillah Ayash sihat. Berat sudah mencecah 2.6 kilogram, kuat menyusu dan sangat comel. Muka macam daddy (dirinya) la ibu (panggilan buat Siti Sarah,” katanya.

Dalam pada itu, Shuib turut menyifatkan kehadiran Ayash sebagai hadiah paling istimewa yang ditinggalkan arwah isterinya iaitu penyanyi, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin. Jaud di sudut hatinya, Shuib berharap agar Sarah tetap berada di sisinya.

“Memang istimewa sangat hadiah dari ibu. Allahuakhbar. Saya berharap awak ada di sini sayang. Saya sayangkan awak,” luah Shuib.

Terdahulu, Shuib berkongsi berita gembira apabila dibenarkan untuk bertemu dengan Ayash selepas sebulan bayi itu dilahirkan di Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Cheras, Kuala Lumpur.

Kosmo! pada 25 Ogos lalu melaporkan Shuib memberitahu Ayash yang lahir pramatang pada 6 Ogos lalu sudah dikeluarkan daripada inkubator di HCTM UKM dan dijangka dibenarkan dibawa pulang sekitar bulan ini.

Selain itu, Ayash juga telah diberi susu daripada ibu susuannya iaitu sepupu Shuib sendiri.

Ayash dilahirkan secara pembedahan tiga hari sebelum ibunya iaitu Allahyarham Siti Sarah Raissuddin menghembuskan nafas terakhir pada 9 Ogos lalu akibat Covid-19.

Dalam pada itu, Shuib turut menyifatkan ulang tahun ke-37 tahun ini sebagai tarikh yang luar biasa biarpun sambutannya tidak seperti tahun-tahun sebelum yang diraikan berganda bersama Siti Sarah memandangkan tarikh kelahiran mereka hanya berselang tiga hari, Shuib pada 12 September manakala Sarah 15 September. Kedua-duanya turut berkongsi tahun kelahiran yang sama iaitu tahun 1984.

Kredit : Kosmo/IG/, online malaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*